Böbrek taşı hastalığı böbreklerde kum ve taş oluşumu olarak tanımlanan; hastada yoğun…Devamını oku...
Prostat erkeklerde idrar torbası ile dış idrar kanalı arasına yerleşmiş bir organdır. 15-20 gram ağırlığında olan bu organın asıl görevi PSA ( prostata özgü antijen ) salgılamaktır. PSA denilen bu hormon ejekülasyon sıvısındaki semenin sıvılaşmasını sağlar. Normal fizyolojik bir mekanizma gereği spermin dölleme yeteneği içn sıvılaşması gereklidir. Dolaysıyla prostat cinsel sağlığın devam etmesi için gerekli bir organdır. Prostat her erkekte vardır. Çünkü fizyoloji için gerekli bir organdır.
Prostat Çeşitleri
Prostat rahatsızlıkları çok çeşitlidir. Bunların en sık rastlanılanları iyi huylu prostat büyümesi, prostat kanseri, prostat iltihabıdır. Prostat büyümesi 40 lı yaşlarda başlar ve devam eder. Prostat kanseri ise daha çok 50 yaşından sonra görülmektedir. Prostatın iltihapları akut yani ani ve kronik olamk üzere iki çeşittir. Prostatın bu hastalıklarının tedavileri tamamen kişiye göre ve hastalığın durumuna göre yapılmaktadır.
Prostat erkekler için önemli bir organdır. Ancak hayati bir organ değildir. Alındığında bir takım cinsel fonksiyon bozuklukları meydana gelebilir fakat hayatı tehdit edici bir sorun oluşmaz. Prostat hastalıklarının tedavisi mümkündür. Yeterki uygun zamanda ve uygun şekilde tanı kanabilsin. Bu da ancak bir ürolog tarafından yapılabilir.
Prof. Dr. Mustafa KIRAÇ
Prostat Kanseri Nedir? hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bebeklerde sünnet hem inanç hem de sağlık açısından son yıllarda oldukça sık tercih e…Devamını oku...
Mesane böbreklerden gelen idrarın depoalandığı ve istemli olarak boşaltıldığı bir iç …Devamını oku...
facebook
instagram